Сондықтан клетчатка тек микроорганизмдер ферменттерінің әсерімен қорытылады. ... Ферменттердің классификациясы өңдеу · Оксиредуктаза - электрондардың тасымалын ...
Ферменттер, олардың микроорганизмдер тіршілігінде атқаратын рөлі. Ферменттердің химиялық құрамы, әсер ету механизмі бойынша классификациясы. Конституитивті және ...
Микроорганизмдердің өндірістік штаммдарын сақтау. Микроорганизмдердің ... ферменттерінің сипаттамасы, олардың жіктелуі. Изошизомерлер. Рестрикциялық ...
микроорганизмдердің целлюлозолитикалық шикізаттардың биоконверсиясына ... С1- және Сх- ферменттерінің бірдей дәрежелі белсенділік штаммдары: Р-2, Р-5 ...
Микроорганизмдер клеткасында және олардың тіршілік ететін ортасында күрделі биохимиялық өзгерістер болады. Мүнда бактериялар осы процестерді тездететін ерекше заттар — фермепттерді жасап шығарады. Қейде оларды энзимдер деп те атайды.
Олардың әрқайсысы заттардың белгілі бір түріне әсер ете алады. Мәселен, сүт қантын ыдырататын фермент оған үқсас басқа қанттарға (мальтоза, сахароза) әсер ...
Ас қорыту жолында қоректік заттар түрлі микроорганизмдер ферменттерінің әсерімен биологиялык, өндеуден де өтеді. ... Өсімдік тектес азық құрамында организмде қиын ...
Микроорганизмдердің өндірістік штаммдарын сақтау. Микроорганизмдердің ... ферменттерінің сипаттамасы, олардың жіктелуі. Изошизомерлер. Рестрикциялық ...
Рестрикция ферменттерінің сипаттамасы, олардың жіктелуі. Изошизомерлер. Рестрикциялық карта және рестрикциялық фргменттер. Рекомбинантты ДНҚ молекуласын ...
құрамына байланысты классификациясы. Ұйытқылардың ми- крофлора құрамына ... бактериялардың саны жалпы микроорганизмдердің 90% құрайды. Сүт қышқылды ...
Бактериялардың қоректену механизмнің ерекшеліктері және өсу факторлары. Бактерия ферменттерінің негізгі топтары, оның жіктелуі. Аэробты және анаэробты ...