Клетканың осы бөлігіңдегі заттарды үш топқа белуге болады: 1) су, анорганикалық иондар, еріген газдар; 2) липидтер, көмірсулар, нуклеотидтер; 3) белоктар мен ...
мен пектинді заттарды фракциялық бөлу үшін оптималды шарттарды таңдау (19 сағат) ... 24) Қосымша полисахаридтерге: 1) крахмал; 2) гликоген 3) целлюлоза;. 4 ...
Page 1. 3. Page 2. 4. Қазіргі Тағамдық Өнеркәсіптің Технологиясы. Серия редакторы ... мен фумигациялау M.laxa және B.cinerea қарсы тиімді болды, бірақ жал- пы ...
Ферменттердің қатысымен глюкозаның тотыға отырып ыдырауын гликолиз процесі дейді. Ол гректің "glyrys" -тэтті, "lysis"- ыдырау деген сөзінен шыққан. Эукариоттар және көптеген прокариоттар АТФ молекуласын синтездеуге қажетті энергияны глюкозаның ыдырауынан...
... пектинді тағамдық қоспалардың функционалдық қасиеттерін арттыруға мүмкіндік береді.[2,3] ... целлюлоза және гемицеллюлоза, үшінші топқа - лигнин жатады.
7 окт. 2020 г. ... (қанттау) пайда болатын целлюлоза мен гемицеллюлозаның бөлінуі мен ... лигнин бар қалған қатты заттар, содан кейін целлюлоза мен ашытқы ...
24 авг. 2020 г. ... Целлюлоза мен лигнин арасындағы көлденең тігістердің болуы дәнді ... басқа биологиялық нысандарда болатын пектинді заттардың ыдырау.
2 Тағам өнімдерінің химиялық құрамы. Тамақтану кең мағынада тағамдық заттардың организмге өтyi мен ондағы барлық биохимиялық өзгерiстерiнiң жиынтығын көрсетедi.